APARATE ȘI PROCEDURI

Medicii diagnosticheaza sepsisul folosind o serie de constatari fizice cum ar fi febra, tensiunea arteriala scazuta, cresterea frecventei cardiace si a ratei respiratorii. De asemenea, se fac teste de laborator pentru a evidentia semnele de infectie sau deteriorare a organelor.

Multe dintre simptomele de sepsis, cum ar fi febra si dificultatile de respiratie, sunt aceleasi ca si in alte conditii, lucru ce face sepsisul greu de diagnosticat in faza incipienta [1].

Masuri ce pot fi luate pentru a preveni aparitia sepsisului:

  • vaccinul impotriva gripei, pneumonie, precum si a oricaror alte infectii ce ar putea conduce la sepsis;
  • prevenirea infectiilor care pot conduce la sepsis prin: curatare zgarieturi si rani, practicarea unei bune igiene (poate cel mai elementar exemplu: spalarea mainilor);
  • in caz de infectie, luati in considerare urmatoarele semne si simptome: frisoane, febra, disconfort, piele lipicioasă sau transpirata, confuzie sau dezorientare, dificultati de respiratie si ritmul cardiac ridicat.

O analiza rapida, bazata pe principiul imunofluorescentei (analizorul GeTein 1100) este disponibila in prezent si poate fi utilizata in regim de urgenta pentru a obtine valori ale presepsinei intr-un timp scurt, folosind probe de sange integral [2].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.